söndag 9 februari 2014

#226 The Amazing Spider-Man (2012) [2]

Peter Parker hittar en ledtråd som kan hjälpa honom att förstå varför hans föräldrar försvann när han var barn. Hans väg leder honom på en kollisionskurs med Dr. Curt Connors, hans pappas gamla partner.

En nystart på historien om Spider-Man, nytt manus och nya skådespelare. Väldigt mycket bättre än de tidigare filmerna där Tobey Maguire spelar huvudrollen, den här gången följer man orginalhistorien mer. Andrew Garfield passar bättre som den muterade spindelpojken än Maguire gjorde. Det är inte bara valet av skådespelare som är bättre, manuset är bättre, smådetaljerna är även de bättre. Bara det faktumet att Peter numera har de två små apparaterna fästa vid handlederna som skjuter ut hans nät, anledningen till att Peter måste göra rock-handen för att skjuta ut nätet är knapparna till respektive spindelnätsmojäng han har i handen. Skådespelet är i allmännhet av en högre klass, Garfield gör sin roll bra, Emma Stone som den kvinnliga huvudrollen, sen ser vi bland annat även Martin Sheen och Denis Leary, alla dessa skapar en bättre stämning än skådespelarna i den tidigare filmserien.
     Lite som i Maguires sista Spider-Man springer den väggklättrande superhjälten framför en amerikansk flagga, inte riktigt lika uppenbart som i den förra, men kameran pausar ändå en liten stund på flaggan.

Stan Lees roll: Skolbibliotekarie

Jag ger "The Amazing Spider-Man" betyget (bättre än originaltrilogin]
Speltid: 2 tim 16 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar