måndag 20 januari 2014

#527 The grey (2011)

Efter att deras flygplan kraschar i Alaska, leds sex oljeriggarbetare av en skicklig jägare för att överleva, men en flock hänsynslösa vargar hemsöker deras varenda steg.

Första tanken som dök upp när Ottway vaknar upp efter kraschen var "det här är som 'Lost - arctic edition'". Han vaknar upp precis som John, dvs själv, på rygg, en bit ifrån flygplansvraket. Han tar sig dit och ser ett flygplan slaget i spillror, och får genast hjälpa folk på nedslagsplatsen. Skillnaden är att det är i iskalla Alaska istället för på tropiska Hawaii.
     Som alltid är Liam Neeson fantastisk i det han gör, det finns även några andra som man kanske kan känna igen, och de gör ett bra jobb de med, men det är för Neeson som man troligen sätter sig för att se filmen. Kameraarbetet är för det mesta bra, vissa tagningar är riktigt bra, en av dessa är scenen vid floden när Diaz sitter och tittar på utsikten. Dock är den i stort rätt förutsägbar, det är ofta som man kan säga vad som, åtminstone i stort, kommer hända härnäst.

Nyårslöfte: #20/2014

Jag ger "The grey" betyget [någorlunda spännande]
Speltid: 1 tim 57 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar