tisdag 14 januari 2014

#521 Transformers (2007)

Ett uråldrigt slag mellan två Cybertroniska raser, de heroiska Autobots och de ondskefulla Decepticons, kommer till jorden, där en ledtråd för den ultimata kraftkällan hålls av en tonåring.

Vad man vill med en film på mellan två till tre timmar är att det inte ska kännas som den tiden, utan det ska kännas som om det går fortare. Känns det som det, då har man lyckats med filmen. Det är något som inte har lyckats i det här fallet, det må bara vara 2,5 timmar, men det känns mer som fyra. Det må hända saker under majoriteten av de timmarna som förflyter, men det blir ändå långtråkigt på något vis.
     De två huvudskådespelarna är Shia LeBeouf och Megan Fox. LaBeouf behöver man ha en lite speciell smak för att tycka om, han spelar för det mesta samma typ av karaktär; dryg och överlägsen. Anledningen till att man valde just fröken Fox för den kvinnliga huvudrollen är troligen pga. hennes utseende: smal, stor byst, dvs vad som idag ses som sexig. Allt för att locka mer publik, speciellt ur målgruppen, män 15-35.
     När bandspelarroboten ska hacka sig in i airforce one, varför knäcker den sina leder som en människa skulle ha gjort? Det verkar helt ologiskt, det är inte som att lederna behöver mjukas upp, men om dem mot all förmodan skulle behöva mjukas upp så görs det inte genom att knäcka dem, det hade isf behövt typ smörjolja isf.
     När de använder Allspark för för att animera Glens mobiltelefon så får den av någon anledning både små maskingevär och t.o.m. ett raketgevär, hur kunde den få det, när det var en vanlig telefon alldeles nyss? Okej om den hade fått nån form av energivapen, som skjuter laser, elektricitet eller liknande, men hur kan den ha fått krut helt plötsligt? Inte nog med att den skapar saker som det inte fanns ett spår av tidigare, Allsparken skapar dessutom bara onda robotar, Autobots blir aldrig utökade, men Decepticons får bara fler och fler ranker ju mer kuben används.
     Till sist kommer den troligen viktigaste frågan av alla. Var är Optimus Primes släp!? När Optimus förvandlar sig till sitt fordon i den animerade serien så kommer det alltid ett lastbilsflak susande, det är något säkerligen alla transformersfans saknar i den här adaptionen.

Nyårslöfte: 14/2014

Jag ger "Transformers" betyget [trots allt ganska långtråkig]
Speltid: 2 tim 24 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar