onsdag 22 augusti 2012

#247 Little Nicky (2000)

Djävulens äldsta söner fryser helvetets port, därigenom börjar Djävulen falla isär. Nu är det upp till hans missanpassade yngsta son att rädda dagen.

För en gångs skull har Adam Sandler inte en roll där han lider av starka aggressionsproblem, även om han faktiskt är Djävulens son istället. Handlingen är underhållande, och till och med hyfsat orginell. En talande hund är kanske inte så orginell, där har vi ju bland annat Frank the pug från Men in Black, men idén om den lugna missanpassade djävulssonen Nicky ger filmen en aningen mysig känsla. Har man en ledig kväll som man inte helt vet vad man vill ägna åt, kan man slå på den här, har man inget emot Sandler kommer man inte heller ha något emot denna.
     En lite rolig parentes i den här filmen är att Carl Weathers spelar sin karaktär Chubbs från Happy Gilmore, Rob Schneider spelar sin karaktär som Townie från The Waterboy och till slut Jon Lovitz som sin karaktär Peeper från The Wedding Singer. Alla tre filmerna har Sandler som huvudrollsinnehavare, i övrigt har de inte så mycket gemensamt med varandra.

Jag ger "Little Nicky" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar