måndag 13 augusti 2012

#244 Inception (2010)

I en värld där teknologin existerar för att tränga in i sinnet hos folk genom deras drömmar, erbjuds en väldigt skicklig tjuv en sista chans att försona, vilket involverar hans svåraste jobb hittills: "Inception".

En smart och riktigt klurig idé till film och handling. Att stjäla folks hemligheter genom att söka sig in i deras drömmar och på något sätt bryta sig in i de hemligaste delarna av personens jag. Historien är skriven på ett sådant sätt att du blir lagom förvirrad, men på ett bra sätt, på grund av filmens mystik, men samtidigt så förstår du precis så mycket att filmen inte heller blir tråkig att titta på. Skådespelet är bra, alla de större rollerna tillsattes med väl valda skådisar som spelade sina respektive roller helt klart trovärdigt.
     Scenen (eller egentligen kan det nog kanske räknas som flera scener) när minibussen faller från bron (dvs typ halva filmen) är riktigt snyggt gjord. När bussen faktiskt faller och de som befinner sig i andra lagret av drömmar börjar sväva är ganska så imponerande, men vad som är än mer imponerande är tidigare, när bussen voltar och rullar några varv, och andra dröm-lagret också snurrar, det är riktigt snyggt gjort, de måste nästan ha använt sig av en stor bit kuliss som de kunde snurra på för att göra hela scenen mer trovärdig.
     Har du inte sett den: se den! Har du sett den: se den igen!

Jag ger "Inception" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar