fredag 8 augusti 2014

#745 Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Fyra bröder upptäcker sitt öde som muterade ninjasköldpaddor och kommer upp ur kloakerna för att tillsammans med en journalist stoppa den onda krigsherren som har ett järngrepp kring allt från polis till politiker.

Man kan inte neka till att den då och då är ganska häftig, och något som faktiskt är bra med filmen är att såväl sköldpaddorna som Splinter är riktigt fula, de ser verkligen muterade ut. Något som dessutom är en lite intressant vinkling på deras personligheter är att de beter sig mycket som tonåringar under 2010-talet. I övrigt är det inte mycket som kan påstås vara bra och lockande för någon annan än pojkar i 12årsåldern. Och varför man valt att tillsätta Megan Fox som April O'Neil är mest bara ett stort frågetecken, även om svaret är ganska uppenbart; hennes utseende och popularitet hos tonårspojkar. Hennes skådespelartalanger är ju nämligen inget att ställa på prispallen.
     Har man däremot vuxit upp med TMNT, dvs om man tillhör 80-talisterna, så ska man troligen hålla sig till serien från 1987 och spelfilmserien som inleddes 1990, då det åtminstone till en viss del är nostalgin man är ute efter. Det här blir troligen den senaste generationens Turtles.

Nyårslöfte: #220/2014

Jag ger "Teenage Mutant Ninja Turtles" betyget [4 / 10 - pojkar 12]
Speltid: 1 tim 41 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar