lördag 2 augusti 2014

#119 The Lion King (1994) [2]

Lurad till att tro att han orsakat sin fars död, så flyr en skuldmedveten lejonunge ut i exil och överger sin identitet och framtid som kung.

Lejonkungen promotar incest, det är något som inte många vet och färre tänker på. Mufasa är ju trots allt far till alla barnen, vilket leder till att Simba och Nala faktiskt är syskon med gemensam pappa men olika mammor. Så det faktum att Simba och Nala "gifter" sig och får ungar tillsammans är som Nala säger i början av filmen: "Yeah. It'd be so weird!", det är både fel och konstigt att lära ut till barnen filmen är ämnad för att syskon ska gifta sig och skaffa barn ihop (även om nu dessa syskon råkar vara lejon, men samtidigt så har ju dessa lejon blivit humaniserade genom den intelligens och de röster de fått).
     En riktigt bra film, troligen den bästa ur kategorin Disney klassiker. Den är väldigt snyggt tecknad, och under 2012 släpptes den även i en 3D-remastered version. Dock gör inte denna 3D något för att förhöja filmen, visst 3D ser rätt bra ut, men man ser den nog hellre i vanlig 2D, som den var tänkt att se från början.

 Jag ger "The Lion King" betyget [9 / 10 - fantastisk]
Speltid: 1 tim 29 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar