fredag 1 augusti 2014

#250 Megamind (2010) [2]

Superskurken Megamind lyckas tillslut förgöra sin ärkefiende, superhjälten Metro Man. Men utan en superhjälte blir hans liv meningslöst, och han måste nu finna ny mening till sitt liv.

Det är inte ofta som filmens onda geni får huvudrollen, även om han nu innerst inne är snäll. En idé som funnits länge, men gjord med en lite ny twist; hjälten är i princip Superman, fast med andra kläder och ett lite annorlunda namn medan skurken är ett ont geni, fast det onda geniet blir till hjälte och en helt random person blir skurken. Om man tänker för mycket på det kommer hjärnan få träningsvärk och man kommer mest bli snurrig.
     Humorn som bygger upp filmen är ett oundvikligt skrattmoment, om man inte skrattar åt något som dyker upp i skärmen så kan man lida av något allvarligt och måste gå till doktorn... You might have broken your funny bone, man...
     Animationer och manus är båda bra utarbetade, man har gjort rätt val av skådespelare för rösterna till karaktärerna, däribland Will Farrell, Brad Pitt, Tina Fey och Jonah Hill för de större rollerna.

Jag ger "Megamind" betyget [9 / 10 - underbart underhållande]
Speltid: 1 tim 35 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar