måndag 6 maj 2013

#390 Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)

Hansel och Gretel har vuxit upp till att bli prisjägare som spårar och dödar häxor över hela världen. När den ökända blod-månen närmar sig stöter syskonen på en ny form av ondska som kan hålla en hemlighet till deras förflutna.

Om man bestämmer sig för att titta på denna film ska man inte ha för höga förhoppningar, de kommer troligen inte att uppfyllas. Visst fanns det delar som såg rätt bra ut, men det var för lite och för sällan för att det skulle kunna påverka filmens helhet i någon större utsträckning.
     Den är dessutom inte bara en o-bra fantasy-action. Den är i grund och botten en väldigt rasistisk film. Grundstoryn som den bygger på är ju uppenbarligen Hans och Greta, syskonen som nästan blir uppätna av en häxa i ett pepparkakshus. Den här filmen utspelar sig omkring 20 år senare, syskonen har vuxit upp och har bestämt sig för att utrota alla häxor. Visst att de dödade häxan i pepparkakshuset när de var barn, det var ju bara självförsvar. Men nu har de bestämt att ALLA häxor ska dö, bara för att EN häxa var elak mot dem när de var barn. Bara för att en råkar vara elak så betyder inte det att alla är det.

Jag ger "Hansel and Gretel: Witch Hunters" betyget 4 / 10
Speltid: 1 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar