tisdag 29 oktober 2013

#170 The Avengers (2012) [3]

Nick Fury, ledaren för avdelningen S.H.I.E.L.D. för samman en grupp extraordinära personer för att forma gruppen "The Avengers" som ska rädda jorden från Loke och hans armé.

Om man tar alla de tidigare filmerna pressar ner dem i en mixer som går på högsta hastighet, för att sedan hälla upp den resulterande shaken i ett stort glas så får man inget annat än något riktigt mumsigt. Eftersom filmen inte behöver lägga ner tid på att introducera någon av karaktärerna kan den dyka rakt ner i handlingen, i det här fallet rakt ner i de extraordinära personernas actionfyllda vardag. Filmen består nästan helt av riktigt bra one-liners ("puny god!" för att nämna någon) och mycket spännande action. Ingen av karaktärerna är överförtjusta i varandra, Hulk är mer av ett monster än i de senaste filmerna han deltagit i och Stark är lika dryg som vanligt. Skådespelet är riktigt bra, speciellt från Tom Hiddleston som spelar Marvels version av slughetens gud ur den gamla nordiska mytologin, Loke (eller Loki som amerikanerna stavar det), han gör det helt superbt. Även Scarlett Johansson spelar sin känslosamhet väldigt bra, man tror verkligen på att hon är rädd eller rädd eller vad det nu är för hon ska visa för känslor för tillfället.
     Att ha med Black Widow och Hawkeye i teamet känns väldigt mesigt när man tänker efter. Till att börja med har gruppen en gud och ett enormt grönt raserimonster som är näst intill odödligt, det finns även en superrik kille med en överdrivet högteknologisk dräkt och till sist en kille fullpumpad med super-hjälte-steorider, sen har vi Black Widow, en tjej som kan sparkas och slåss lite och Hawkeye, en snubbe som kan skjuta med en pilbåge, även om dessa två är ganska bra på sina respektive områden, vad gör de i denna grupp? Med tanke på vad resten av gruppen består av platsar dessa två inte riktigt in.
     De enorma flygande rymdvarelserna som kommer igenom det stora hålet i himlen kan man först missförstå och tro vara någon form av farkost, men om man kollar lite halvnoga kan man se redan när den första kommer ut att den har ett enormt gap fyllproppat med vassa tänder och alla humanoida varelser bara red på den stora. Men något man kan fundera på om det verkligen är så verkligt är om dessa flygande jättar borde kunna flyga efter att de kommit igenom hålet. Visst att de kanske kan flyga omkring ute i yttre rymden på andra sidan, där det inte finns någon gravitation, men hur kan de flyga när de kommer till vår sida? Jorden har ju till skillnad från yttre rymden väldigt mycket gravitation. Borde de inte bara falla tungt till marken och ligga där utan att kunna röra sig för att de är för tunga för att ens kunna drömma om att göra något.

Supervillain: Loki

Stan Lees roll: Gammal man i TV-sändning

Jag ger "The Avengers" betyget [sevärd för superhjältefans]
Spltid: 2 tim 22 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar