fredag 25 oktober 2013

#131 The Hunger Games (2012) [3]

I en framtid när Huvudstaden väljer en pojke och en flicka från de tolv distrikten att slåss till döden i direktsänd TV, Katniss Everdeen anmäler sig frivilligt att ta sin systers plats i de senaste spelen.

Huvudpersonen måste vara en av dagens bästa unga skådespelare, hon gjorde sin roll i Winter's Bone (2010) väldigt bra och därför var valet av Jennifer Lawrence som Katniss klockrent. Den är väldigt fin, vänskapen mellan Katniss och Peeta, samtidigt som den är hemsk bl.a. för att den handlar om barn som ska döda andra barn. Dock känns det lite som att själva spelen går aningen fort fram, som om det är delar som inte tagits med, tänk då hur lång den egentligen skulle ha blivit om dessa delar som kanske inte kommit med hade varit det.
     Det är inte bara vuxnare ungdomar som dödar varandra, utan även ungar i 12-årsåldern blir berövade sina liv. Att filmens åldersgräns sattes från 11 år är helt absurt, den kan närmast liknas vid den japanska kultfilmen Battle Royal (2000)och att ta sina barn som är redan runt 7 år gamla att se den är bara dåligt föräldraskap. Jag säger: Fy skäms, ni föräldrar som vill traumatisera era barn genom att visa dem barn som dödar andra barn.

Jag ger "The Hunger Games" betyget [ses åtminstone en gång]
Speltid: 2 tim 22 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar