söndag 2 mars 2014

#574 Cindrella (1950)

När Cinderellas elaka styvmor hindrar henne från att gå på den kungliga balen, får hon oväntad hjälp av de älskvärda mössen Gus och Jaq, och från hennes goda fe.

När prinsen bestämmer sig för att leta efter sin mystiska danspartner från den kungliga balen, så bestäms det att man ska prova glasskon på varenda ungmö i hela kungadömmet (dvs alla som kom till balen). Det finns dock ett litet problem när man letar enligt den taktiken... och det är ett problem som the Grand Duke pekar ut till kungen: det finns troligen fler som har samma fotstorlek som den mystiska flickan. På rak arm kan man komma på åtminstone två sätt att finna henne som är bättre än att prova skon på alla:
     1. Den troligen minst effektiva, och kanske lika dålig som den redan provade; leta reda på de få som undgick en presentation på balen, det kan inte ha varit många som inte hann bli presenterade innan Cinderella anlände.
     2. Den mystiska kvinnan som av misstag tappade sin glassko har troligen kvar den andra skon, vem skulle göra sig av med en sko gjord helt i glas eller kristall liksom? Speciellt om den har tillverkats på magisk väg, och det är ett minne från den gången man fick gå på bal på slottet och dansa med prinsen själv.

Nyårslöfte: #61/2014

Jag ger "Cinderella" betyget [gullig]
Speltid 1 tim 14 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar