tisdag 4 mars 2014

#199 Bolt (2008) [2]

Bolt är hunden som är stjärnan i en science fiction/action tv-serie. Han har blivit ledd till att tro att de superkrafter han har i serien och den  värld tv-serien utspelar sig i är verklighet, därför sätter han av på en resa tvärs över landet för att rädda sin person från ett hot han tror är minst lika verkligt.

Den här filmen ger ett utmärkt exempel på hur stressad ett djur skulle vara om det ständigt levde under tron att hemska makter skulle slå ned på djuret i fråga och dennes ägare vilken sekund som helst. Därför kan man innerligt hoppas att det inte förekommer denna form av djurplågeri i verkligheten, eftersom det är att låta djuret ständigt leva i rädsla för ett annalkande hot.
     Alla djuriska karaktärer är extremt älskvärda, den som inte direkt faller för bland annat den modiga Bolt och hans övertygelse om att han är övernaturlig eller den sjukt intensiva hamstern Rhino och hans iver att få vara del av den värld Bolt kommer från måste ha ett hjärta av sten och inte veta vad gullighet är när det till och med hoppar upp och biter en i rumpan.
     Handlingen och hela idén bakom filmen Bolt är rätt genialisk, den har något för de flesta åskådare. Det ingår såväl superkrafter för nörden i oss alla, som äventyret att resa över "the entire earth" (för att citera Mittens lite) och glädjen i att finna nya vänner på denna resa. För att inte tala om den komik som förekommer genom hela filmen, både lite av slap-stick-typen som roliga kommentarer och underbara personligheter.
     Helt klart sevärd!

Jag ger "Bolt" betyget [underbar]
Speltid: 1 tim 36 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar