fredag 15 november 2013

#165 Captain America: The First Avenger (2011)

Efter att ha blivit dömd att vara oförmögen att genomföra militärtjänst, ställer Steve Rogers frivilligt upp för ett topphemligt forskningsprojekt som förvandlar honom till Captain America, en superhjälte hängiven till att försvara USAs ideal.

De lyckades verkligen få Chris Evans att se ut som en sjuk och riktigt tanig liten parvel, åtminstone fram till det att han vuxit in stövlarna så att säga. Apropå storlek, den mannen som kom på Captain America verkar vilja kompensera för något... I princip allt i filmen är storleken större, främst vapen, fordon och rustningar. När vi ändå är inne på rustningar, kaptenens sköld är ganska så fantastisk, så fort han kastar iväg den kommer den alltid tillbaka (om det inte är så att den fastnar mellan t.ex. två dörrar), även om den träffar sitt mål, vilket den alltid verkar göra, Captain America är verkligen en superhjälte, han kan få saker att trotsa fysikens lagar.
     Kan det vara ett sammanträffande att de valde just Hugo Weaving för rollen som Red Skull? En av de roller som troligen är främsta anledningen till sin placering på kartan över Hollywood-stjärnor är Agent Smith, huvudantagonisten i The Matrix. Att han nu spelar huvudantagonisten i Captain America: The First Avenger är nästan mer än lustigt, för vad är det Red Skull egentligen heter? Jo, Johann Schmidt, och vad låter det väldigt mycket som?
     Något som kan förbrylla lite är hela organisationen Hydra. Det verkar inte vara någon som talar tyska, trots att alla är tyskar och till stor del befinner sig i Tyskland, och det är inte bara medlemmarna inom Hydra som envisas med att tala engelska, även de tre officerarna som skickats dit å Hitlers vägnar talar inte sitt modersmål, utan fiendens tungomål. Schmidt har lastat sitt enorma flygplan med en hel drös bomber eller små flygplan (eller vad de nu än må vara) och av någon anledning så skriver Schmidt det engelska namnet på alla de städer han planerar att bomba. Och varför inte vända planet när han ändå har kontroll över det, det är inte som om "bomberna" är satta att explodera på en timer, eller om han nu nödvändigtvis måste störta planet, varför inte hoppa in i en av bomberna och flyga till säkrare bredd grader?

Supervillain: The Red Skull

Jag ger "Captain America: The First Avenger" betyget [sevärd för alla superhjältefans]
Speltid: 2 tim 4 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar