måndag 25 november 2013

#127 Liar Liar (1997) [2]

En stjärnadvokat kan inte ljuga på 24 timmar pga. hans sons födelsedagsönskan, efter att han svikit sonen en sista gång.

Jim Carrey är obetalbar, en mästare i kroppsspråk och komik, och i den här får han utrymmet han behöver för att få utlopp för alla de miner och andra konstiga rörelser han är så pass bra på, de hade verkligen inte kunnat välja en bättre person att spela Fletcher Reede. I övrigt är det inga superkändisar med i rollerna, den andra största är troligen Cary Elwes.
     Det är ganska ballt att den rullande trappan som Fletcher kapar på flygplatsen i slutet av filmen kommer upp i en högre hastighet än det stora flygplanet som Max, Audrey och Jerry sitter på för att åka till Boston. Det ser sen ganska skoj ut när trappan krockar och Fletcher flyger av, han får in en riktig spinn på ett sätt som verkar aningen osannolikt. En sista sak som inte ser så mysig ut, men som de av någon anledning verkar ha tänkt på är de svettfläckar som bildats under Jerrys armar när han möter Audrey och Max på flygplatsen...

Jag ger "Liar LCiar" betyget [väldigt underhållande]
Speltid: 1 tim 26 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar