fredag 12 juli 2013

#90 Arthur Christmas (2011)

Med hjälp av en inslagnings-alf, sin farfar och hans gamla släde och renar, sätter jultomtens son Arthur ut på ett viktigt uppdrag.

Rätt spännande och rolig julfilm, med många älskvärda karaktärer, men även en och annan som var desto mindre. Roligt att för en gångs skull se tomten som en familjefar, att tomten precis som alla andra människor bara är en man, även om de kanske lever lite längre, har näst inteill oändligt med små alfer arbetande för sig och teknologi som verkar överstiga all annan i vår tid. Trailrarna  för filmen var ganska orginella, de visade inga klipp från filmen, utan visade endast ett fåtal karaktärer som försökte eller inte att berätta om tomten och hela hans organisation på nordpolen.
     Man kan se vissa likheter mellan Arthur christmas och Despicable me (2010). Kanske inte i handlingen, men mer i saker runt omkring, då framför allt i faciliteten som tomten/Gru arbetar ifrån och "personalen" dvs alfer/minions. I båda så finns den gamla gubben och det lite konstiga husdjuret, som i det ena fallet är en väldigt gammal ren och i det andra är något mystiskt hundliknande litet monster och här är Tomtens pensionerade pappa och hans uråldriga ren.

Jag ger "Arthur Christmas" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 37 min
2012-01-23 16:09

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar