måndag 23 december 2013

#502 Walking with dinosaurs 3D (2013)

Patchi är en pachyrhinosaurus och minstingen i kullen, men trots sin ringa storlek har han ett stort öde som väntar på honom.

Här har vi en fin film om dinosaurier. Snyggt animerad i en verklig miljö, dvs man har filmat riktiga platser, främst på Nya Zeeland och Alaska, för att sedan lägga in animerade varelser. Man har t.o.m. lagt på ljudet av rytande dinosaurier. Nu har de en bra film, en som faktiskt är värd att se, speciellt för barn. Men vad ska man alltid göra när man håller i något bra? Jo, man ska förstöra det! De har behållit ljuden, ryten som exempel, och sedan lagt på en dålig dubbning ovanpå det redan existerande ljudspåret, vilket gör att det hela låter förskräckligt. Inte nog med att dubbningen är dålig på alla sätt och vis, den som satt och skrev manusöversättningen måste ha varit sur på låg lön eller något i den stilen! Det är nämligen bara direktöversatt från engelska till svenska, vilket gör att t.ex. ordvitsar eller liknande blir helt och hållet meningslösa för svenskar att höra. Sen var manuset rätt weird det också, Patchi säger vid ett tillfälle att hans pappa ska slå tillbaka sin motståndare till stenåldern, vilket bara är missvisande och helt fel, stenåldern kom ju inte förrän knappt 70 miljoner år senare, så hur går det ihop..?
     För att sammanfatta: Hade man nöjt sig med att köra på en flm utan röster hade den varit väldigt bra, eller om man åtminstone hade nöjt sig med en voice-over. Som den är nu är den inte värd att se, då hela upplevelsen förstörs av rösterna.

Jag ger "Walking with dinosaurs 3D" betyget [tryck på mute]
Speltid: 1 tim 27 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar