torsdag 19 september 2013

#469 The Smurfs 2 (2013)

Smurfarna slår sig samman med sina mänskliga vänner för att rädda Smurfette, som har blivit kidnappad av Gargamel eftersom hon kan den hemliga formeln för att göra Naughties till riktiga Smurfar.

Filmen börjar bra, Narrator berättar hur Smurfette kom att bli en del av smurffamiljen, det är nog något intressant för tittarna att få lära sig, eftersom hon är den enda kvinnliga smurfen. Något man skulle kunna ifrågasätta angående just Smurfette är skaparens (med skaparen menas då originalförfattaren Peyo) syn på hur man ser "bra" och "dålig" ut, eller snarare vad som är ett bra och dåligt utseende. När Gargamel först skapade Smurfette var hon vithudad med svart hår, och när hon senare blev snäll och blå, ändrades hennes hårfärg till blont, så menar han då att det är bättre att vara blond? Då kan man fråga sig varför inte Vexy blir blond när hon förvandlas till en Smurf. Det känns väldigt mycket som en miss från filmskaparnas sida (ja skaparna av den här filmen, då hon inte är en karaktär i originalserierna, eller ens de tecknade filmerna, utan skapades specifikt för den här filmen).
     En liten kul parentes är att det förekommer en hel del referenser till andra filmer, som exempel kan man ta när Gargamel säger till Smurfette att han är hennes pappa, och att hon ska söka bland sina känslor så kommer hon veta att det är sant, vilket är ett citat taget från Star Wars när Lord Vader berättar för Luke att han är den unge mannens far.

Jag ger "The Smurfs 2" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 45 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar