torsdag 22 augusti 2013

#445 Percy Jackson: Sea of monsters (2013)

För att rädda den magiska barriären som skyddar halvblodens läger, måste Poseidons son och hans vänner sätta ut på ett uppdrag till Monsterhavet för att leta reda på en mytisk gyllene pläd, samtidigt som de försöker stoppa en uråldrig ondska från att återuppstå.

En bra film som helt klart är värd att se. Dock innehåller den en hel del detaljer som de hade kunnat göra bättre.
     Att man får reda på varför Percys mamma inte kunde komma in i lägret i första filmen är bra, men gränsen som hon inte kunde passera var den ensamma porten mitt i skogen, nu däremot är barriären flyttad flera tiotal meter längre bort från den förra gränsen. Varför flytta på den, det är helt och hållet onödigt.
     Pläden är på tok för kraftfull, over powered så det heter duga. Den har ingen som helst gräns för vad den kan läka. Det borde ta längre tid ju allvarligare skadan är, och inte kunna föra tillbaka någon från dödsriket. Den borde dessutom ha någon form av cooldown, den borde behöva ta lite tid på sig att "ladda upp" så att man inte kan flytta den fån skadad till skadad eller från död till död och på så sätt läka alla levande eller döda på typ en dag.
     Om man jämför den här filmen med säg ett datorspel, då är Polyphemus en boss, t.o.m. en stor sådan, och Kronos är slutbossen. Vad som däremot kan störa åskådaren är att Polyphemus-striden tar väldigt mycket längre tid än striden med Kronos. Det går på tok för lätt att vinna slutstriden. Speciellt när den inte ens hade behövt äga rum; kom igen Percy, du borde veta bättre, kramas kan man göra när man är klar med vad man är där för.

Jag ger "Percy Jackson: Sea of monsters" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 46 min
2013-08-21 19:20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar