tisdag 11 juni 2013

#386 Oblivion (2013) [2]

En veteran på uppdrag att extrahera jordens kvarvarande resurser börjar ifrågasätta vad han vet om sitt uppdrag och sig själv.

Inte helt och hållet väntat är detta en riktigt bra sci-fi, även om man inte skulle vara en av Tom Cruise största fans, så kan man mycket väl sluta upp att finna filmen fantastisk. Miljön filmen utspelar sig i, ett framtida New York till stor del slukat av jorden efter massiva naturkatastrofer, må inte innehålla speciellt mycket färg, utan mest innehålla en gråskala, blir ändå så vackert, speciellt de tillfällen då det faktiskt kikar fram lite färg.
     Modet i filmen är också värt att kommentera, i många sci-fi filmer som utspelar sig i en avancerad framtid bär människorna som lever i denna "smarta tid" alltid vitt, gärna så pass vita kläder att nyfallen snö kan verka aningen grådaskig i jämförelse, och alltid (inte bara kläderna) ska vara spartanskt utförda och så pass stilrena att det ser ut som om en fantasilös sten har kommit upp med designen. Men inte här, Vica bär en grå ganska enkel men ändå väldigt fin klänning, och Jack bär ett en gång vit men numera smutsigt skinnställ.
     Lyssnar man till soundtracket så kommer man som musikälskare troligen att falla även för denna stora del av filmen.

Jag ger "Oblivion" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 6 min
2013-04-19 14:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar