fredag 31 oktober 2014

#335 Astro Boy (2009) [3]

Efter en hemsk olycka under ett test med en ny energikälla förlorar dr. Tenma sin son, i sin sorg bygger han vad han hoppas ska bli en ersättning för sonen Toby.

Trots sitt breda cheezy-ness har filmen sina stunder då man kan bli aningen tårögd, speciellt då Astro och ZOG återupplivar varandra. Men något som kan konfundera de flesta tittarna angående detta återupplivande är hur Astro första gången måste öppna upp sin bröstlucka för att överföra den blå energin, men efter det räcker det att peka på det man nu vill ladda upp batterierna hos, om det nu är Astro eller ZOG. Något annat som man kan ägna en tanke åt är något som rör hjältens flygförmåga, i början ser han ut att vara väldigt delvis insprerad av Superman i hur hans kroppshållning är när han flyger (främst i att an sträcker den ena armen framför sig som om han försöker sträcka sig efter något), men efter hans konfrontation med Peacemaker-Stone så har han hittat en mer egen flygstil där bland annat armarna hänger efter hans sidor.
     Animationerna är bra på sitt eget sätt, det ser bra ut på ett ganska grovt sätt, det finns i princip inga smådetaljer som sticker ut och gör det snyggt, ett par av de få skulle väl då vara energikärnorna (den blå och den röda) samt en lite närmare bild på gräset (till exempel då Trash can rullar upp bredvid den liggande Astro). Om man tittar på filmen från början kommer man i inledningen kunna se en hel drös med mer eller mindre stora namn dyka upp i bild, om man sedan känner för det kan man göra det till en lek att försöka hitta vilka karaktärers röster som tillhör vilken skådespelare, Charlize Therone och Nicholas Cage är två av de största namnen bakom mikrofonerna.
     Dr Tenma ska ju vara den här supersmarta vetenskapsmannen. Hur han inte förstår att Toby är förintad under robottestet med den röda kärnan är lite förunderligt. Om nu Toby blev förintad, såväl pojke som kläder, hur kommer det sig att hans keps överlevde, med hår kvar i?

Jag ger "Astro boy" betyget [7 / 10 - lite spännande]
Speltid: 1 tim 34 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar